FOLKEHELSENS FAR I EUROPA.

28.05.2018.

Frederik Polak , PhD psykiater Spes. Med.Cannabis.  • Frederik Polak, som er en av de mest erfarne og respekterte nederlandske psykiatriene innen narkotikabruk, jobbet som konsulentpsykiater ved Drug Department i Community Health Services (GGD) i tretten år (1994-2003) og er en av de mest autoritative stemmer i den sosiale og politiske debatten om narkotikapolitikken, i Nederland og utover.

• Fra 2009-2013 var Frederik president for ENCOD (European Coalition for Just and Effective Drug Policies). Han er styremedlem i Norges narkotikapolitiske stiftelse ( Stichting Drugsbeleid ),  https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=no&prev=search&rurl=translate.google.no&sl=en&sp=nmt4&u=http://www.voc-nederland.org/&xid=17259,15700022,15700124,15700149,15700168,15700173,15700186,15700189,15700191,15700201,15700205,15700208&usg=ALkJrhhwzznjQhpXLMQsnvmPyugYgyz22w

Cannabis Culture Awards 2012 | winner Frederik Polak

Hasj museum. Når vi søker på Frederik Polak så havner vi på Hash Marihuana & Hemp Museum.  Presentasjon og omtale er fra Museet. Den  automatisk oversettelsen ble feilaktig og litt missvisende her så jeg rettet noen ord og hele setninger.  Link nederst på siden.  Ta deg en tur på Hasj Museum. 

 

 

Cannabis Culture Awards 2012 / Winner Frederik Polak.

...................Psykiater Frederik Polak. Her med Cannabis Kulturprisen i 2012.

Polak er en populær og ettertraktet foredragsholder på konferanser og seminarer om narkotika og narkotikapolitikk over hele verden.

FREDERIK POLAK, Psykiater og spesialist i rusmiddelbruk.

FREDERIK POLAK.

Frederik Polak er en av de mest erfarne og respekterte hollandske psykiaterne på rusmiddelbruk, og jobbet som psykiater i medisinavdelingen i kommunale helsetjenester (GGD) i tretten år (1994-2003).  Polak er en produktiv forfatter om narkotika- og narkotikapolitikk. Han er en etterspurt foredragsholder  og dukker opp på mange konferanser og offentlige arrangementer i hele Europa som en svært kunnskapsrik, men jordnær talsmann som tydelig argumenterer for sitt poeng at narkotika forbud faktisk er kontraproduktivt for å beskytte helsen/folkehelsen til allmennheten . Han sitter i styret i Stichting Drugsbeleid.                                                                                                               

 

AUTENTISK STEMME I DEBATTEN OM NARKOTIKAPOLITIKKEN.

Frederik Polak at Cannabis Sessions at Nordic Reform Conference oslo 2017

Amsterdams psykiater Frederik Polak har de siste tiårene utviklet seg til en av de mest autoritative stemmene i den sosiale og politiske debatten om narkotikapolitikken, i Nederland og langt utover. Han har skrevet og medforfattere mange artikler og rapporter, inkludert Drugsbeheersing Door Legalization, Thinking About Drug Law Reform: Noen politiske medisinske medisinske metoder og amerikansk kritikk av nederlandsk narkotikapolitikk.

Polak er en av drivkreftene bak Drug Policy Foundation, Foreningen for avskaffelse av kannabisforbud

DRIVKRAFTEN.

Polak er en av drivkreftene bak Drug Policy Foundation, Foreningen for avskaffelse av kannabisforbud og ENCOD, den europeiske koalisjonen for rettferdig og effektiv narkotikapolitikk.  Polak representerer hvert år disse organisasjonene på det årlige møtet i FNs narkotikabyrå UNODC i Wien.

Hvorfor, etter mer enn 30 år med regulert tilgjengelighet til voksne, er bruk av cannabis i Nederland lavere enn i de fleste andre europeiske land og USA

Nederland har hatt toleransepolitikk i 42 år.

Gjennom en kombinasjon av rettferdighet, fasthet og kompetanse om emnet, har Polak blitt en nyttig torn på siden av UNODC. Han har ved flere anledninger spurt direktør Antonio Maria Costa følgende spørsmål: "Hvorfor, etter mer enn 30 år med regulert tilgjengelighet til voksne, er bruk av cannabis i Nederland lavere enn i de fleste andre europeiske land og USA - og ikke høyere, som man ville forvente om forbudet mot ulovlige stoffer hadde noen effekt? " 

Hverken Costa eller hans russiske etterfølger, Yuri Fedotov, har noen gang vært i stand til eller villig til å gi svar på dette spørsmålet. Polaks konklusjon: Den unike nederlandske cannabispolitikken har avvist teorien om forbud og bevis på at cannabisforbud er unødvendig.

 

FORBUD HAR VIST SEG Å VÆRE EN HISTORISK FEIL.

Problemet med harde tiltak mot kaffebarer er at de styrker det svarte markedet. Krenkingene øker dermed tilbudet av cannabis til unge.

Polak er en populær og ettertraktet foredragsholder   på konferanser og seminarer om narkotika og narkotikapolitikk over hele verden. Han kritiserer utilsiktet den irrasjonelle og kontraproduktive "krigen mot rusmidler" og taler for en rasjonell tilnærming, avkriminalisering, og skadereduksjon.

Nasjonale ( Nederlandske ) og internasjonale medier gir også regelmessig stor oppmerksomhet til Polaks edrue og autoritative bidrag til debatten. Han rørte en nerve i NRC Handelsbladet i 2008, og analysene hans har siden den gang bare blitt mer aktuelle og fremstilles nå som en hastesak for verden.  

 

"Jeg tror at det bare vil være mulig å begrense unges tilgang til cannabis når voksne lovlig kan kjøpe cannabis. "

Problemet med harde tiltak mot kaffebarer er at de styrker det svarte markedet. Krenkingene øker dermed tilbudet av cannabis til unge.

 "Begrunnelsen som forbudet bygger på, at det eneste forbudet kan gi beskyttelse mot helserisikoen for rusmidler, har vist seg å være en historisk feil. Det er nettopp det motsatte: Helserisiko gjør regjeringen nødvendig. (...) Problemet med harde tiltak mot kaffebarer er at de styrker det svarte markedet. Krenkingene  øker dermed tilbudet av cannabis til unge. Som det er, er det allerede utilstrekkelige kaffebarer for å møte etterspørselen av voksne nederlandske statsborgere. Jeg tror at det bare vil være mulig å begrense unges tilgang til cannabis når voksne lovlig kan kjøpe cannabis. " Gå til Hasj Museet her:          http://cannabiscultureawards.com/winners/frederik-polak        .                                          

Mike  Tyson i slaget! Slår et slag for Amerikansk folkehelse.

Mike Tyson slår et slag for folkehelsa.

 Siden årsskiftet  har kjøp og salg av cannabisprodukter og cannabisanlegg vært helt lovlig i den amerikanske delstaten California. Og ingen andre enn eks-bokser Mike Tyson vil dra nytte av det nå. På omtrent 100 kvadrat Km. fra Death Valley skal han åpne en "cannabisranch".     Tyson er engasjert og forsvarer 8 Millioner Amerikanske krigsveteraner som bruker medisinsk cannabis mot PTSD.         Se:           http://newsmonkey.be/article/85058                                                                                                 

Vi må gjøre mye mer for de narkomane!                                Se. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/arbeiderpartiet/haakon-lie-103-krever-narkotiltak/a/521058/