Røvernytt

..                              Sist oppdatert Søndag.  18.10.2020.                                                  @roovernytt17.com    https://www.roovernytt17.com

Nå må Norge legalisere Medisinsk Cannabis.

CORONA- IRLAND MOTTAR NØDHJELP FRA NEDERLAND FOR SINE CANNABIS PASIENTER.•

. "Helseminister Simon Harris TD har kunngjort at pasienter som har resept på medisinske cannabisprodukter skal motta disse produktene."

Helseministeren i Irland viser omsorg. Det samme kan ikke nordmenn si desverre.

Sammenlignet med den korrupte røveren Norge har som Helseminister så blir kontrasten sterk til den irske Helseministeren.

Av Jarle Larsen. 15.07.2020.

På grunn av koronaepidemien er medisinske cannabispasienter i nød i ganske mange land bla. Norge. På grunn av selvisolasjonen, for eksempel lukkede grenser og problemer med forsynings- og distribusjonslinjene.

Som i Norge er Irske medisinbrukerne også i fare for å få komplikasjoner av Covid-19, men myndighetene har kommet med en løsning: de spør Nederland om nødhjelp for sine cannabis pasienter.

i en pressemelding på den offisielle hjemmesiden til helsedepartementet i Irland kan vi lese. "Helseminister Simon Harris TD har kunngjort at pasienter som har resept på medisinske cannabisprodukter skal motta disse produktene."

Til sammenligning må det komme frem her at Erna Solberg og Bent Høie dreper sin egen befolkning i stor skala. Dette er slettes ingen overdrivelse. 

For første gang i norgeshistorien er det helt klinisk tomt for cannabis konsentrat eller hasj. 

Nå som hatet blir sterkere og sterkere mot politikkerne for hver dag som går så er det ungåelig og forstå at dette er medisinbrukere eller venner av disse. Hatefulle ytringer kommer ikke fra rekreasjonsbrukere med mindre de har familiemedlemmer eller venner som nå er i ferd med og kolapse av medisin mangel fra denne planten som er verdens mest kjente medisin.

Hvordan kunne traumatiserte vikinger overleve. Det er ingen gåte lenger, de hadde medisin.  

Vikingene hadde store kunnskaper om cannabis. Av kjente personer var det Jesus som hadde de største kunnskapene. Stoner.

DYSTRE TALL FRA TELEMARK.

Telemark hadde høyest andel.

Skien 28.12.2019. Jarle Larsen.

Andre stoffer enn heroin er nå hyppigste årsak til narkotikadødsfall.

Flere døde av narkotikabruk i fjor enn året før. De fleste dødsfallene er forgiftningsulykker. Det vil si utilsiktede dødsfall.

 

 

 

 

Minnemarkering. Nå må det handles.

Telemark topper statistikken.

På landsbasis var det 5,4 dødsfall per 100 000 innbyggere i 2018. Dette er beregnet i aldersjusterte rater, som vil si antall dødsfall pr 100 000 innbyggere og i forhold til alderssammensetningen i befolkningen. Av fylkene var det Telemark som hadde flest narkotikautløste dødsfall i forhold til befolkningen, med 8 pr 100 000. Oslo, Vest-Agder og Oppland kom på de neste plassene, med 7 og litt under 7 pr 100 000.

Kilde: FHI på Forskning.no

Med Telemark sin totale befolkning på 173.391 (2018) innbyggere så blir det 14 overdosedødsfall totalt. Hvil i fred. 


Mindreårige skal ikke straffes.

Ingen straff for mindreårige med små mengder cannabis.

Besittelse av mindre enn 10 gram cannabis er ikke straffbart i Sveits, uavhengig av om du er mindreårig eller voksen, har forbundsretten bekreftet.

Mindreårige barn skal ikke straffes eller føres opp i Politiatesten.

Rettsavgjørelse.

Forbundsretten i Lausanne offentliggjorde sin presidensbeslutning på torsdag, og oppklaret at det var langvarig forvirring rundt forskjeller i behandling mellom voksne og mindreårige. Det var ikke nødvendig å skille mellom dommene.

Med henvisning til saken om en 16 år gammel collared i Winterthur med 1,4 gram cannabis, avviste retten kongen av Zürichs offentlige anklager for mindreårige, som ønsket at gjenopprettelsen av en straff først ble levert.

Retten sa imidlertid at besittelse av en "minimumskvantum", definert som mindre enn 10 gram og for personlig bruk, ikke ble straffet for voksne i Sveits, og at det ikke var grunn til at en ungdom skulle behandles anneledes..

Å dyrke, konsumere og behandle cannabis er forbudt i Sveits. Men siden 2013, har de  som er tatt i besittelse av opptil ti gram cannabis,  fått bot på rundt 800 kr.  og ikke blitt sett på som kriminelle og ført opp i Politiregisteret.

Se artikkelen i sin helhet her. 

QQQQQQQ

En sikker investering.

Satser for fullt for å bli størst.

Aurora Cannabis Inc.

Aurora Cannabis Inc. er en kanadisk lisensiert cannabisprodusent med hovedkontor i Edmonton . Det handler på Toronto børs som ACB. I slutten av september 2018 hadde Aurora Cannabis åtte lisensierte produksjonsanlegg, fem salgslisenser og operasjoner i 18 land. Den hadde en finansiert kapasitet på over 500.000 kilo cannabisproduksjon per år. Aurora er det nest største cannabisfirmaet i verden ved markedskapitalisering, etter Canopy Growth Corporation . Selskapet begynte å handle på NYSE 23. oktober 2018.

 

Fremmadstormene selskap. Satser på å bli Verdens største på medisinsk cannabis.

Historie.

Aurora ble grunnlagt i 2006 av Terry Booth, Steve Dobler, Dale Lesak og Chris Mayerson. Booth and Dobler samlet investert over $ 5 millioner av egen kapital. Stiftelsesgruppen sikret en 160 + acre pakke av land i Mountain View County, Alberta, der de etablerte Aurora første anlegg. Selskapet mottok sitt lisens for å vokse cannabis i 2014, noe som gjør den til den første cannabisprodusenten til å få en føderal lisens i den provinsen.

De bestemte seg for å etablere selskapet i Alberta på grunn av relativt lave bedriftsskattesatser og et ideelt gårdskredittprogram. Den 27. november 2014 utstedte Health Canada Auroras lisens for å selge medisinsk cannabis. Siden da har de bygget og operert, mange voksende anlegg i hele Canada, og har kjøpt anlegg i Canada og Europa. Den 10. januar 2017 mottok Aurora en lisens fra Health Canada om å selge cannabisoljer, etter å ha fått lisens til å produsere oljene i februar 2016. Salg av fire produktlinjer av cannabisoljer begynte i april 2017. Aurora vokste gjennom flere oppkjøp. I 2018 inkluderte Auroras datterselskaper Pedanios GmbH ( Tysklands største distributør av cannabis til apotek ), CanvasRx (den største medisinske cannabis-pasientens oppsøkelsestjeneste i Canada), BC Northern Lights (en produsent for innendørs voksende forsyninger), Aurora-Larssen Projects (et globalt ledende drivhus planlegging og prosjektering), og H2 Biopharma (et sent stadium ACMPR søkerens i Quebec )

 

I april 2018 hadde selskapet en markedsverdi på 4,5 milliarder dollar; Inntektene i 2017 utgjorde 31,1 millioner dollar. På den tiden avsluttet selskapet sin overtakelse fusjon av tidligere konkurrent CanniMed Therapeutics. Overtakelsen ble sluttført i januar 2018, basert på en 1,1 milliarder dollar avtale. Den etterfølgende planen om å kjøpe MedReleaf ble forventet å gjøre selskapet den største i Canada med markedsverdi på rundt 7 milliarder dollar. Konkurrent Canopy Growth Corporations markedsverdi oversteg dette beløpet med 3,7 milliarder dollar, men etter en delvis overtagelse av Constellation Brands ble kunngjort i slutten av august 2018. Ved 24. september 2018,Tilray Inc. , Et porteføljeselskap av Seattle-baserte Privateer Holdings , med vekstfasiliteter i Nanaimo, BC, ble blitt verdens nest mest verdifulle cannabisfirma med en markedsverdi på rundt 10 milliarder dollar.

Coca-Cola og Aurora har hatt samtaler om en Cannabis variant av Coca-Cola. (Rusfri CBD-olje.) Det er foreløbig uklart om det foreligger noen avtale.

Coka-Cola med CBD olje.

En rapport i midten av september, av BNN Bloomberg, uttalte at Coca-Cola vurderte utviklingen av cannabisinfiserte drikkevarer til medisinske formål (med en ikke-psykoaktiv ingrediens, CBD) og var i foreløpig diskusjon med Aurora. Selv om Coke og Aurora kunngjorde at de bare studerte markedet, og ikke hadde planer om å kunngjøre om distribusjonen av slike produkter på dette tidspunktet. Auroras aksjer økte og markedstakten nådde USD 10,71 milliarder kl. 15.00 den 18. september 2018.

Tilray Inc. , Et porteføljeselskap av Seattle-baserte Privateer Holdings , med vekstanlegg i Nanaimo, BC, ble 20. september 2018 blitt verdens mest verdifulle cannabisfirma, men en stor nedgang i aksjekursen (og en etterfølgende markedsverdi på ca. US $ 10 milliarder) gjorde det bare den tredje største, etter Canopy Growth og Aurora. Den 26. september 2018 rapporterte Aurora fjerde kvartal (endte juni 2018) omsetning på + 19% i tredje kvartal og + 223% i fjerde kvartal 2017. Samme dag, ved avslutning av TSX, selskapets markedsverdi var over USD 11,6 milliarder.

Har egne Cannabis Dispensary kjeder.

Aurora har egne Cannabis Apotek kjeder over hele Canada. Det er tusenvis av nye og stilige Dispensarys i USA og Canada med flott design og også eksklusivt vareutvalg. Vi tar en kikk på et lite utvalg.

Dispensaries i alle størrelser og varianter.

Produksjons-krigen om den grønne oljen!

Kampen om nye markedsandeler utenfor det Amerikanske kontinent pågår for fullt.  Det dreier seg om den langsiktig,  bærekraftige, og miljøvennlige økonomien. De Europeiske lands Nasjonalforsamlinger  har innsett feilen. Cannabis er medisin, legalisering er folkehelse.

QQQQQQQQQQ

MARIHUANA-INDUSTRIEN GA 11 MILLIARDER I SKATTEINTEKTER.

Les artikkelen og se overbevisende meningsmåling i Nettavisen.

29.03.2019. Nettavisen har nå en pågående meningsmåling om cannabis. Les artikelen gratis og  se meningsmålingen.

QQQQQQQQQQ

Trenger vi forandringer i barnevernet?

Sett en stopper for galskapen nå. Eksempel på forslag.

Change.org. er verdens største plattform for underskriftskampanjer. De har over 200 millioner lesere fra stort sett hele verden. Sett opp så mange kampanjer som mulig for å sikre mest mulig mediaoppmerksomhet. Link ut kampanjen til alle land som er berørt. (40-50). Sett opp spillelister om statens barnevern på YouTube som integreres i kampanjen. La det komme tydelig frem at det dreier seg om maktmisbruk og ikke om noe vi godtar som befolkning. ( Lest i kommentarfelt i USA: Sitter de rolig i lykkerus å ser på barnekidnapping?).. For barnevernere som ikke har tenkt så mye over det så er det naturlig å støtte den forestående cannabislegaliseringen. Det er en menneskerett for alle barn å ha en mamma og pappa selv om de bruker cannannabis på tidspungter som andre foreldre bruker alkohol. Dette gjelder selvfølgelig for norske barn også, ikke bare for barn i USA,Nederland, Canada, Sveits, Spania.Israel, Meksiko, Uruguay, Portugal, Ukraina, Australia, Libanon, Sør Afrika, Nord-korea osv. Dessuten så knuser legaliseringen politisk  korrupsjon, korrupsjon i Stat og kommune og ikke minst vi fjerner næringsgrunnlaget for de lokale og regionale diktatorene. Menneskehandlerne også omtalt som Rådmenn. Legaliseringen tvinger frem forandringer i barnevernet uansett og derved havner saken på agendaen. Moraltyanniet faller samtidig. En form for barnevern må vi ha. Vi trenger en omsorgstjeste som støtter barnets familie som helhet ved behov. Mindre regioner med folkevalgte ledere kan være en mulighet, . Staten skal kun betale regninga etter min mening. Det er en menneskerett for barn å få en oppvekst skjermet mot korrupsjon og feilkriminalisering av sine foreldre. Vi trenger en barnevernsreform som ivaretarar barnets interesse (krav) så langt det overhodet er mulig. Jeg har ikke hørt om noen modeller så det eneste jeg kan si er at vi må be Universitetet i Bergen om råd og spørre om de har en to-tre utkast til oss. UiB er den eneste instutisjonen i landet vi kan stole på som befolkning.  

Denne plattformen er også godt egnet til kampanjer for cannabis legalisering.      Del med alle tenkelige interesserte. En sikker plattform for å få barnevernet på dagsorden. Vennlig hilsen Jarle Larsen. PTSD.takket være Staten.

Gå til dette nettstedet å se:  https://www.change.org/

QQQQQQQQQQ

HÅP FOR DE ULYKKELIGE. 

Blir lykkligere og får større livskvalitet av cannabis.

Jarle Larsen. 08.02.2019. 

Forskning Velværeutviklingen: Forbrukere av cannabis er mer velstående og lykkeligere. Hyppige oppslag fra pressen i USA er «Cannabis Wellness Trends» , som periodisk rapporterer om oppturer og nedturer for cannabisforbrukerne i juridiske cannabis-stater som Colorado og California. Å hvordan ser det ut? De har generelt høyere inntekter, gjør mer frivillig arbeid, Er mer utendørs og er fornøyd med livet! 

 

 

.

Forskning blant 2000 forbrukere. Brukere mer fornøyd og vellykket.

Cannabis wellness trends. er basert på (salg) data fra BDS Analytics dataselskapet. For den første rapporteringen er Colorado-firmaet avhengig av "BDS Analytics Consumer Trends Survey", som involverte 2000 voksne i alderen 21 år og over fra de lovlige California og Colorado-cannabislandene. 1200 av disse har kjøpt cannabis de siste seks månedene. Den neste velværeutviklingen handler om folk i Washington og Oregon.

 

Har høyere utdanning.  Andelen personer med en universitetsgrad under de californiske brukere er 20%, sammenlignet med 13% blant «de som aksepterer» og 12% blant de 'avvisende'. Slående er konklusjonen at cannabisforbrukere i den gylne staten oftere har barn (64%) enn de som aksepterer (60%) og avvisende (55%).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Happy old man still going strong.

Har høyere utdanning.

I tilfelle til «de avvisende) er det merkbart at de ikke liker å gå utenfor for å gjøre noe gøy. Dette er mye mer tilfelle med brukere: 50 prosent av cannabisforbrukerne i Colorado nyter å være utendørs. 36% av «de avvisende. I California har selv 57% av cannabis-brukerne det gøy med utendørsaktiviteter, til sammenligning bare 26% av «de avvisende» Og når det gjelder frivillig arbeid, ser brukerne ut til å være hyggelige mennesker: 38% av brukere i California sier at de bruker tid på å hjelpe andre, mens de avvisende er bare 25%

Legenden Willie Nelson har sitt eget marihuana varemerke: Willie,s Reserve.

En sunnere livsstil.

Cannabis forbrukerne er langt unna omtalene som historisk pleier å beskrive dem,' sier Linda Gilbert, leder av forbrukeravdelingen ved BSD Analytics. "Faktisk; Positive livsstilsindikatorer som frivillig, sosialt, tilfredshet med liv og nytelse i trening og natur er den høyeste blant cannabisforbrukerne, i alle fall allerede i Colorado og California.

Hør vennene Willie Nelson og Merle Haggard spille i studio.

Se Willie Nelson (86) spiller sin siste hit It,s all going to pot. 

 

QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQ

Vi må gjøre mye mer for de narkomane.

- Hadde det vært snakk om en sykdom som for eksempel kreft, ville helvete vært løs for å få Storting og regjering til å løse problemet. Men disse gutta som er syke - de er jo syke! - de behandles som mindreverdige, sier en svært opprørt og engasjert Lie.

. . . . . . . . .. . . .. .. Arbeidernes ungdomsfylking (AUF).

AUF er Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon og Norges største politiske ungdomsorganisasjon med 13922 medlemmer. Siden 2014 har Mani Hussaini vært leder. . Det sier seg selv at ikke alle medlemmene er like fornøyd med Arbeiderpartiets omgang med ACTIS under den samme paraply.  Her har AUF en fin anledning til og kvitte seg med korrupte ACTIS for godt. I motsetning til AUF så har ikke ACTIS noen fremtid. Korrupsjon er noe man kvitter seg med, ikke noe man opprettholder kontakt med.                                                                                                                                                            Med tanke på moderpartiets situasjon bør AUF inkludere den forlatte gras-rota og legge ut sin samfunns kabal som også inkluderer og beskytter landets sårbare befolkning, gamle som nye. Vi er ganske mange her i landet som nå er svært bekymret over at vi ikke får på plass et samfunn vi kan overleve med som befolkning. Norge er på feil spor. Det er ikke noe vi må regne med og få rettet opp senere.                                                                        ..                                                                                                                            Korrupsjon er hovedårsaken til at vi nå er 5 år på overtid. Det blir selvfølgelig et økende hat i befolkninga som må gå i årevis og se på at vi ikke får et tilrettelagt samfunn selv om kunnskapene foreligger. En ting er at vi ikke nå kan få medisinen vår på lovlig måte, en annen ting er å gå og se på at nasjonen går til helvete.                                                                                            .                                                                                                                                              Men her er det store forskjeller på samfunns kunnskaper og virkelighets oppfatning når Hussaini kaller cannabis legalisering for rus egoisme? Det er jo politisk egoisme eller gjerne opportunisme som er problemet her. Det er like viktig å få legalisert for ikke brukere. Det selvfølgelig positivt midt oppi det hele at ungdomspartiene viser samfunns ansvar.                                        ..

. . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . Den nest siste revejakta.

QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQ

Narkotikakrigen i Sverige topper seg.

. . . . . 2017 tallene. 42 drap, 140 skadde med skytevåpen. Kun 6 drap oppklart Det er en dobling på 5 år.

‘ . . . . Kaldblodige henrettelser, dødelige gjenger og mistenkelige hevnshandlinger.

"Det grunnleggende problemet er at vi har unge menn som er veldig enkle. De løser konflikter ved å true og skyte hverandre, sier Erik Ahnlund, politimann i Rinkeby``

. . . . .Silvi Listhaug reiste til Rinkeby for og slå populistisk mynt, ble jaget hjem igjen.

Handelen forventes å være verdt minst en halv milliard, og beskrives som en "grunninntekt" for kriminelle gjenger i områder med utenforskap.

Svensk Politi sier at pengene blir sendt ut av landet og at pengene er umulig og følge i systemet. Svensk Politi har varslet offentlig at de ikke har anelse om hvor pengene havner hen.

Se Svensk TV Nyheter:                                                                                                                                 .                                                                                                                                                                 https://www.svt.se/nyheter/inrikes/brak-om-cannabis-bakom-manga-dodsskjutningar

QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQ

FOLKEHELSE FOR ALLE.

28.05.2018.

Frederik Polak , PhD psykiater Spes. Med.Cannabis.  • Frederik Polak, som er en av de mest erfarne og respekterte nederlandske psykiatriene innen narkotikabruk, jobbet som konsulentpsykiater ved Drug Department i Community Health Services (GGD) i tretten år (1994-2003) og er en av de mest autoritative stemmer i den sosiale og politiske debatten om narkotikapolitikken, i Nederland og utover.

• Fra 2009-2013 var Frederik president for ENCOD (European Coalition for Just and Effective Drug Policies). Han er styremedlem i Norges narkotikapolitiske stiftelse ( Stichting Drugsbeleid ),  https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=no&prev=search&rurl=translate.google.no&sl=en&sp=nmt4&u=http://www.voc-nederland.org/&xid=17259,15700022,15700124,15700149,15700168,15700173,15700186,15700189,15700191,15700201,15700205,15700208&usg=ALkJrhhwzznjQhpXLMQsnvmPyugYgyz22w

FOLKEHELSENS FAR I EUROPA.

Cannabis Culture Awards 2012 | winner Frederik Polak

Hasj museum. Når vi søker på Frederik Polak så havner vi på Hash Marihuana & Hemp Museum.  Presentasjon og omtale er fra Museet. Den  automatisk oversettelsen ble feilaktig og litt missvisende her så jeg rettet noen ord og hele setninger.  Link nederst på siden.  Ta deg en tur på Hasj Museum. 

 

 

Cannabis Culture Awards 2012 / Winner Frederik Polak.

...................Psykiater Frederik Polak. Her med Cannabis Kulturprisen i 2012.

Polak er en populær og ettertraktet foredragsholder på konferanser og seminarer om narkotika og narkotikapolitikk over hele verden.

FREDERIK POLAK, Psykiater og spesialist i rusmiddelbruk.

FREDERIK POLAK.

Frederik Polak er en av de mest erfarne og respekterte hollandske psykiaterne på rusmiddelbruk, og jobbet som psykiater i medisinavdelingen i kommunale helsetjenester (GGD) i tretten år (1994-2003).  Polak er en produktiv forfatter om narkotika- og narkotikapolitikk. Han er en etterspurt foredragsholder  og dukker opp på mange konferanser og offentlige arrangementer i hele Europa som en svært kunnskapsrik, men jordnær talsmann som tydelig argumenterer for sitt poeng at narkotika forbud faktisk er kontraproduktivt for å beskytte helsen/folkehelsen til allmennheten . Han sitter i styret i Stichting Drugsbeleid.                                                                                                               

 

AUTENTISK STEMME I DEBATTEN OM NARKOTIKAPOLITIKKEN.

Frederik Polak at Cannabis Sessions at Nordic Reform Conference oslo 2017

Amsterdams psykiater Frederik Polak har de siste tiårene utviklet seg til en av de mest autoritative stemmene i den sosiale og politiske debatten om narkotikapolitikken, i Nederland og langt utover. Han har skrevet og medforfattere mange artikler og rapporter, inkludert Drugsbeheersing Door Legalization, Thinking About Drug Law Reform: Noen politiske medisinske medisinske metoder og amerikansk kritikk av nederlandsk narkotikapolitikk.

Polak er en av drivkreftene bak Drug Policy Foundation, Foreningen for avskaffelse av kannabisforbud

DRIVKRAFTEN.

Polak er en av drivkreftene bak Drug Policy Foundation, Foreningen for avskaffelse av kannabisforbud og ENCOD, den europeiske koalisjonen for rettferdig og effektiv narkotikapolitikk.  Polak representerer hvert år disse organisasjonene på det årlige møtet i FNs narkotikabyrå UNODC i Wien.

Hvorfor, etter mer enn 30 år med regulert tilgjengelighet til voksne, er bruk av cannabis i Nederland lavere enn i de fleste andre europeiske land og USA

Nederland har hatt toleransepolitikk i 42 år.

Gjennom en kombinasjon av rettferdighet, fasthet og kompetanse om emnet, har Polak blitt en nyttig torn på siden av UNODC. Han har ved flere anledninger spurt direktør Antonio Maria Costa følgende spørsmål: "Hvorfor, etter mer enn 30 år med regulert tilgjengelighet til voksne, er bruk av cannabis i Nederland lavere enn i de fleste andre europeiske land og USA - og ikke høyere, som man ville forvente om forbudet mot ulovlige stoffer hadde noen effekt? " 

Hverken Costa eller hans russiske etterfølger, Yuri Fedotov, har noen gang vært i stand til eller villig til å gi svar på dette spørsmålet. Polaks konklusjon: Den unike nederlandske cannabispolitikken har avvist teorien om forbud og bevis på at cannabisforbud er unødvendig.

 

FORBUD HAR VIST SEG Å VÆRE EN HISTORISK FEIL.

Problemet med harde tiltak mot kaffebarer er at de styrker det svarte markedet. Krenkingene øker dermed tilbudet av cannabis til unge.

Polak er en populær og ettertraktet foredragsholder   på konferanser og seminarer om narkotika og narkotikapolitikk over hele verden. Han kritiserer utilsiktet den irrasjonelle og kontraproduktive "krigen mot rusmidler" og taler for en rasjonell tilnærming, avkriminalisering, og skadereduksjon.

Nasjonale ( Nederlandske ) og internasjonale medier gir også regelmessig stor oppmerksomhet til Polaks edrue og autoritative bidrag til debatten. Han rørte en nerve i NRC Handelsbladet i 2008, og analysene hans har siden den gang bare blitt mer aktuelle og fremstilles nå som en hastesak for verden.  

 

"Jeg tror at det bare vil være mulig å begrense unges tilgang til cannabis når voksne lovlig kan kjøpe cannabis. "

Problemet med harde tiltak mot kaffebarer er at de styrker det svarte markedet. Krenkingene øker dermed tilbudet av cannabis til unge.

 "Begrunnelsen som forbudet bygger på, at det eneste forbudet kan gi beskyttelse mot helserisikoen for rusmidler, har vist seg å være en historisk feil. Det er nettopp det motsatte: Helserisiko gjør regjeringen nødvendig. (...) Problemet med harde tiltak mot kaffebarer er at de styrker det svarte markedet. Krenkingene  øker dermed tilbudet av cannabis til unge. Som det er, er det allerede utilstrekkelige kaffebarer for å møte etterspørselen av voksne nederlandske statsborgere. Jeg tror at det bare vil være mulig å begrense unges tilgang til cannabis når voksne lovlig kan kjøpe cannabis. " Gå til Hasj Museet her:          http://cannabiscultureawards.com/winners/frederik-polak        .                                          

QQQQQQQQQQ

Mike  Tyson i slaget! Slår et slag for Amerikansk folkehelse.

Mike Tyson slår et slag for folkehelsa.

 Siden årsskiftet  har kjøp og salg av cannabisprodukter og cannabisanlegg vært helt lovlig i den amerikanske delstaten California. Og ingen andre enn eks-bokser Mike Tyson vil dra nytte av det nå. På omtrent 100 kvadrat Km. fra Death Valley skal han åpne en "cannabisranch".     Tyson er engasjert og forsvarer 8 Millioner Amerikanske krigsveteraner som bruker medisinsk cannabis mot PTSD.         Se:           http://newsmonkey.be/article/85058