Røvernytt

..                              Sist oppdatert Søndag.  18.10.2020.                                                  @roovernytt17.com    https://www.roovernytt17.com

Utdatert.

Oljefondet trakk seg ut av cannabis etter press fra Jan Erik Bresil og skandale omsuste NNPF.

Q

" -Og dette er jo legemiddelselskaper."

Skøyer, villbass, og Stortingsrepresentant Bård Hogsrud fra Telemarksbenken forsvarer oljefondets satsing i cannabis.

Definisjonsmakt.

Oppdatert 18.04.2019. Jarle Larsen.

Nettavisen har en artikkel om Bård Hogsrud (Frp) som går ut på NRK Dagsnytt og forsvarer oljefondets satsing på det som han nå omtaler som legemiddler og legemiddelselskaper. Hva skal det bety? Vi mener det skal være mulig å analysere.   " Definisjonsmakten " har talt.

  Utdrag fra Nettavisen 09.04.2019.

- Dette handler om at cannabis kan brukes til medisinsk behandling. Det kan hjelpe veldig mange som er veldig syke, blant annet kreftpasienter kan dette ha kjempegod effekt for, sier Hogsrud til NRK.

Det er imidlertid Pernille Huseby, generalsekretær i Actis, rusfeltets samarbeidsorgan, uenig i. Hun mener det er uetisk å plassere penger i selskap som produserer narkotika, og sier stoffene er avhengighetsskapende og helseskadelig. Huseby påpeker at tre av de fem selskapene det er investert i, jobber med rusmiddelproduksjon. En av utfordringene er at enkelte selskap produserer godteri og sjokoladepålegg rettet mot barn og unge.

(I en e-post til Nettavisen etter at denne artikkelen først ble publisert, poengterer Actis at Huseby ikke uttalte seg imot cannabis i medisinsk behandling, og at det er selskaper som produserer og selger marihuana til rekreasjonell bruk som Oljefondet bør trekke seg ut av.) Hoksrud er enig i at det kan være fint å diskutere hvilke selskap vi investerer penger i, men er det snakk om produksjon av medisinsk cannabis er han veldig for dette. Likevel påpeker han at også andre legemidler blir misbrukt.

 

- Det å investere i legemiddelselskap som gir god avkastning vil igjen gi oss gode velferdstjenester, sier Hoksrud til NRK.

Har Bård Hogsrud partiet bak seg? Ja tror vi basert på måten han uttaler seg på, og de tidligere omstridte definisjonene han tar med og konkluderer med.

Logisk.

Alle interesserte som setter seg inn i utviklingen forstår nå at det går mot cannabis legalisering i Europa og store deler av Verden. Det er også fullt mulig å resonere seg frem til at Norge ikke kan stå utenfor Norden.

Fra flere land i Europa ser vi at partier som er bastante nei til legalisering av cannabis mister velgeroppsluttning. Hastigheten på den digitale spredningen av kunnskaper øker. Det er stort flertall i alle industrialiserte  land dersom befolkningen opplyses riktig. Etter 5 år er ca. 90% av innbyggerne i hvert land fornøyd. I dag har medisinsk cannabis støtte i ca. 90% av Norges befolkning.

Bagatelliserer faktiske forhold. Tror andre er idioter.

På dagsnytt lyver han og sier at i noen stater og andre steder kan man kjøpe cannabis til rekreasjonsformål. Det er i beste fall en kraftig overdrivelse på en underdrivelse. 

Det er slettes ikke lovlig i " bare noen " Stater og andre steder som han  sier her i en bagatelliserende setting.  Det er mange land i Europa og resten av verden som selger eller tillater salg av cannabis til egne statsborgere og også til turister uten at noen straffeforfølges eller forfølges på annen måte for besittelse eller privat bruk. (Kommer tilbake med dokumentasjon.)

Det har ingenting med virkeligheten å gjøre det han sier om USA. Se USA status på rekreasjons cannabis på kart under her.  I USA  kan du kjøpe cannabis legalt i 21 Stater.  I 11 Stater har man fått det slik at man får kjøpt rekreasjons cannabis med lisens fra godkjente leger. Det er selvfølgelig streng alderskontroll hos både lege og forhandler.  Det er en løsning som har kommet frem igjennom flere folkeavstemninger i den enkelte Stat. Actis sprer tåkepreik om at det foregår en " snik-legalisering."  De må passe seg de som driver med orgenisert snik-sabotering.

 

For å bagatellisere utviklingen så bruker den organiserte og godt betalte motstandsbevegelsen en definisjon utgått på dato og sier at det er fortsatt kun to land i verden som har innført " full legalisering." Definisjonen er uinteressant, den er gammel,  og den har aldri vært prøvd i praksis før. Det er ikke slik det foregår. Sannheten er den at av alle land, alle stater, og alle provinser, så er det ikke to stater som har de samme løsningene hva praktisering, lover å regler angår.  Som samfunn er vi ikke interessert i noen definisjon bare vi får lovlig cannabis over disk. 

 

                                                                                           Hør 28 sekunder på Bård Hogsrud og se .NRK videoen her.

21 amerikanske Stater tillater salg av rekreasjons cannabis.

10 Stater i USA har legalisert fullt ut. 33 Stater har legalisert salg av medisinsk cannabis.11 av disse igjen lar leger skrive ut lisens på rekreasjons cannabis eller fritids marijuana som de også kaller det. Samtlige Stater bortsett fra 2 har avkriminalisert cannabis. Hogsrud bagatelliserer fakta.

Kan Frp komme i Regjering mer med nei til cannabis legalisering? Hvor mange velgere mister de mot Valget?

QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQ

Satset i cannabis.

Oljefondet kjøper seg opp i cannabisolje.

Investert i Aurora.

11.04.2019. Jarle Larsen.  Satset i 2018.  Thomas Sevang bekrefter at Oljefondet er investert i de fem selskapene her. – Aphira Inc, Aurora Cannabis og Canopy Growth Corp kom inn i beholdningslisten i 2018, sier Sevang. Alle disse tre selskapene er spesialisert på utvikling og kommersialisering av medisinsk marihuana. De to andre selskapene, Insys Therapeutics og Scotts Miracle Gro, har vært i porteføljen siden henholdsvis 2015 og 2007. Begge hadde tidligere sin hovedvirksomhet knyttet til andre produkter enn cannabis, men har satset stort på det raskt voksende markedet de siste årene.

 

Vurderer etikk Ifølge Thomas Sevang har Oljefondets forvaltere diskutert de etiske vurderingene rundt investeringene i cannabis-aksjer med Etikkrådet. – Spørsmålet er drøftet med Etikkrådet. Vi arbeider med spørsmålet for å avklare hvordan vi forholder oss til denne typen investeringer, sier Sevang. Han ønsker ikke å si noe om hvorvidt Oljefondet overvekter eller undervekter sektoren, og vil heller ikke kommentere om Oljefondet har solgt seg ned, eller kjøpt seg opp, i de fem selskapene så langt i år. Se hele artikkelen i Dagens Næringsliv.

6 Mars. Verdiendring på ca. 2 Mnd. +446 235 349. 446 Mil. i verdistigning på 2 Mnd. Isolert sett så er det ikke noe å utsette på denne investering, snarere tvert imot.

Men det må jo være noe fundamentalt galt når en stat som ikke vil akseptere plantens medisinske egenskaper går bak ryggen på egen befolkning og investerer 1,4 milliarder i 5 cannabis selskaper som er blant verdens største. De samme politikerne har uttalt at Norge ikke har brukt for noen langsiktig og trygg økonomi som cannabis fører med seg. Norge har oljen? Det er på det nivået vi har vår egen Statsminister. Hun blir husket.

Bullshiteren Jan Erik Bresil i NNPF får vann på mølla si å irettesetter Stortinget og ber de trekke seg ut av selskapene. Han har blitt debatt sjy og liker ikke kommentatorene i kommentarfeltene som til en hver tid driter han ut og avslører han som korrupt. Bresil fant ikke opp kruttet. Bresil har ingen legitimitet i debatten.

Sverige, Finland og Danmark legaliserer medisinsk cannabis sammen med EU. EU-Parlamentet samarbeider nå med Verdens Helseorganisasjon (WHO) for å få til et felles regelverk i EU.

De cannabis selskapene det dreier seg om her driver et kappløp for å sikre seg markedsandeler osv. Investorer i USA spør offentlig i avisene: «Kan den Amerikanske legaliseringsbølgen ta Europa». Selvfølgelig vet de svaret. Det er lenge siden de har funnet ut at Europa er vel så attraktivt å investere i som USA. Den Amerikanske legaliserings bølgen har tatt Europa for lenge siden etter min oppfatning. Norge hører også med i Europa. 

 

Nå må Stortinget legalisere cannabis fullt ut!