Oljefondet kjøper seg opp i cannabisolje.

Satset i 2018.  Thomas Sevang bekrefter at Oljefondet er investert i de fem selskapene her. – Aphira Inc, Aurora Cannabis og Canopy Growth Corp kom inn i beholdningslisten i 2018, sier Sevang. Alle disse tre selskapene er spesialisert på utvikling og kommersialisering av medisinsk marihuana. De to andre selskapene, Insys Therapeutics og Scotts Miracle Gro, har vært i porteføljen siden henholdsvis 2015 og 2007. Begge hadde tidligere sin hovedvirksomhet knyttet til andre produkter enn cannabis, men har satset stort på det raskt voksende markedet de siste årene.

 

Vurderer etikk Ifølge Thomas Sevang har Oljefondets forvaltere diskutert de etiske vurderingene rundt investeringene i cannabis-aksjer med Etikkrådet. – Spørsmålet er drøftet med Etikkrådet. Vi arbeider med spørsmålet for å avklare hvordan vi forholder oss til denne typen investeringer, sier Sevang. Han ønsker ikke å si noe om hvorvidt Oljefondet overvekter eller undervekter sektoren, og vil heller ikke kommentere om Oljefondet har solgt seg ned, eller kjøpt seg opp, i de fem selskapene så langt i år. Se hele artikkelen i Dagens Næringsliv.

6 Mars. Verdiendring på ca. 2 Mnd. +446 235 349. 446 Mil. i verdistigning på 2 Mnd. Isolert sett så er det ikke noe å utsette på denne investering, snarere tvert imot.

Men det må jo være noe fundamentalt galt når en stat som ikke vil akseptere plantens medisinske egenskaper går bak ryggen på egen befolkning og investerer 1,4 milliarder i 5 cannabis selskaper som er blant verdens største. De samme politikerne har uttalt at Norge ikke har brukt for noen langsiktig og trygg økonomi som cannabis fører med seg. Norge har oljen? Det er på det nivået vi har vår egen Statsminister. Hun blir husket.

Bullshiteren Jan Erik Bresil i NNPF får vann på mølla si å irettesetter Stortinget og ber de trekke seg ut av selskapene. Han har blitt debatt sjy og liker ikke kommentatorene i kommentarfeltene som til en hver tid driter han ut og avslører han som korrupt. Bresil fant ikke opp kruttet. Bresil har ingen legitimitet i debatten.

Sverige, Finland og Danmark legaliserer medisinsk cannabis sammen med EU. EU-Parlamentet samarbeider nå med Verdens Helseorganisasjon (WHO) for å få til et felles regelverk i EU.

De cannabis selskapene det dreier seg om her driver et kappløp for å sikre seg markedsandeler osv. Investorer i USA spør offentlig i avisene: «Kan den Amerikanske legaliseringsbølgen ta Europa». Selvfølgelig vet de svaret. Det er lenge siden de har funnet ut at Europa er vel så attraktivt å investere i som USA. Den Amerikanske legaliserings bølgen har tatt Europa for lenge siden etter min oppfatning. Norge hører også med i Europa. 

 

Nå må Stortinget legalisere cannabis fullt ut!